Hiša Franko Kobarid

  • Delovni časKdaj na kulinarično razvajanje?
PONZaprto
TORZaprto
SRE12:00 - 16:00 in 19:00 - 23:00
ČET12:00 - 16:00 in 19:00 - 23:00
PET12:00 - 16:00 in 19:00 - 23:00
SOB12:00 - 16:00 in 19:00 - 23:00
NED12:00 - 16:00 in 19:00 - 23:00

Potrebna je predhodna rezervacija, ki jo lahko opravite na uradni spletni strani. Velja za restavracijo in sobe.

Parkirišče

WiFi

Invalidom prijazno

Vinska karta

Zunanja terasa

Hiša Franko – Na seznamu 50 najboljših restavracij sveta!

[Vir: Uradna spletna stran]

Hiša Franko je tesno povezana s tradiciji in okoljem Posočja. Restavracija, umeščena ob vznožje očakov in visokogorskih pašnikov le streljaj od smaragdne Soče, svojo kuhinjo gradi na najboljšem, kar ponuja narava v danih letnih časih.

Prehrana v Posočju je vedno močno temeljila na mlečnih in mesnih izdelkih, zato ne preseneča, da je tudi na meniju Hiše Franko veliko sira in vseh stranskih produktov njegove proizvodnje.

Restavracija je tesno povezana s skupnostmi nabiralcev, gobarjev, pastirjev, sirarjev, lovcev in ribičev.

Hiša Franko je v okolju, ki je bogato s postrvmi, divjačino, gozdnim sadjem in divjimi rastlinami, ki jih vsakodnevno vključujejo v svoje krožnike.

Hiša Franko je na seznamu 50 najboljših restavracij sveta (50 Best), a je njena zapuščina stara že več kot pol stoletja, ko je Valterjev oče Franko v gostilni še stregel svoj znameniti Frankov rostbif.

Junija 2020, ko je izšla prva izdaja Michelinovega vodnika restavracij v Sloveniji, je Hiša Franko prejela dve Michelinovi zvezdici.

In ne pozabimo, da je v tej isti hiši med prvo svetovno vojno Ernest Hemingway morda celo spisal svoj roman Zbogom, orožje. Ali je to res ali ne, se ne ve, miti in legende v naših krajih živijo svoje življenje.

Oglejte si tudi Nebesa v Sloveniji.

Fotografije so uporabljene po načelu poštene uporabe. Načelo vestnosti in poštenja (angleško fair use; tudi poštena uporaba) tehta interese lastnika avtorskih pravic v primerjavi z javnim interesom. Načelo uporabljamo pri razširjanju izdelkov, ki bi sicer lahko štelo za kršitve avtorskih pravic.

Vir: Uradna spletna stran

Uradna spletna stran.

Facebook

Instagram

Najboljše restavracije

Oglejte si najboljše restavracije. Z veseljem preberemo vaše mnenje, zato vas vljudno vabimo, da v komentarju napišete svojo izkušnjo v restavraciji. Lahko opišete ambient, kakovost hrane po vaši oceni, prijaznost osebja, cene in prevzamete vlogo ocenjevalca, ki vljudno poda negativno in pozitivno mnenje.

Vljudno vas prosimo, da pri pisanju komentarja poskusite biti zelo profesionalni in uporabite vse ocene, ne zgolj 1 ali 5. Velikokrat se zgodi, da uporabniki v naglici podamo najnižjo ali najvišjo oceno, vmesne ocene pa povsem ignoriramo. V naprej se vam zahvaljujemo za vaše prijazen in strokoven komentar. Z veseljem ga bomo prebrali.

Želimo vam čudovit dan.
Uredništvo portala Kam na izlet? – Caelum Natura.

Mnenja uporabnikov ne odražajo stališča uredništva in lastnika portala Caelum Natura.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja