Jezero Kreda - Kam v vročih dneh? 5 idej za izlet po Sloveniji

Kam v vročih dneh? 5 idej za izlet po Sloveniji

Poletno segrevanje ozračja kar kliče po ohladitvi. Kam se odpraviti na oddih in sprostitev predvsem pa, kam na izlet za ohladitev v poletnih dneh?

Slovenija ponuja številne bolj ali manj skrite kotičke za poletno ohladitev. Enodnevni izlet po Sloveniji je lahko na morje, na obrežje ene od številnih čudovitih rek, osvežimo se lahko tudi ob jezeru ali z obiskom kraške jame, ki ponuja stabilne temperature celo leto. Vedno so na voljo gorski vrhovi in hribi, kar sicer zahteva nekaj napora, če se odpravite na pohod, še najbolj praktičen je pa obiska bazena.

Debeli rtič Ankaran

Le redki so tisti, ki rečejo, da ne marajo morja. Debli rtič je za vse tisti, ki tega nikoli ne rečemo. Debeli rtič ponuja veliko točk za kopanje. Divje in urejene plaže so na voljo vsem, ki radi zaplavajo v slovenskem morju. Urejeno kopališče nudi dostopnost tudi za invalide.

Jezero Kreda v Zgornji Radovni

Jezero Kreda - Kam na izlet? Enodnevni izlet po SlovenijiKreda je umetno jezero v Dolini reke Radovne. Nahaja se na severozahodu Slovenije, ime pa je dobilo pokredi, ki so jo na tem kraju pridobivali leta 1985. Med izkopavanjem se je ustvarila globel, ki se je skozi čas napolnila z vodo, kar je seveda privedlo do nastanka jezera. Poleg jezera je odlična izletniška točka celotna okolica, ki vabi kopalce, sprehajalce in kolesarje.

Lahko dostopna in lepo urejena lokacija, ki je kot nalašč za izlet z družino. Jezero Kreda je lepe zelene barve, napaja ga pa svež vir vod, kar zagotavlja prijetno, predvsem pa čisto osvežitev v poletnih dneh.

Jama Pekel Šempeter

Krasna jama Pekel, ki je vse prej, kot tisto, kar po navadi povezujemo z nazivom Pekel. Prijetno hladna jama, s povprečno temperaturo okoli 10°C je krasna točka za ohladitev v vročih poletnih dneh. Poleg ohladitve vabi tudi čudovito okolje, saj gre za kraško jam, ki je stara več kot tri milijone let.

Jama Pekel je ena največjih turističnih kraških jam na Štajerske. Nahaja se sredi Ponikovskega krasa, zgolj nekaj kilometrov severno od Šempetra. Savinjski dolina ima veliko za ponuditi. Jamo je skozi mnoga leta izdobel potok Ponikvica, ki pred jamo ponikne, iz nje pa priteče z imenom Peklenščica, kar je seveda dobro poimenovanje, ker nenazadanje teče “skozi pekel”. Pot po jami je dolga 1159 metrov. Zelo lepo speljana, prijetna in vzdrževana.

Reka Savinja in obisk Zgornje Savinjske doline

Slap Rinka - Kam na izlet? Enodnevni izlet po Sloveniji

Reka Savinja se napaja iz voda Kamniško-Savinjskih Alp. Značilnosti v povezavi z reko Savinjo so slap Rinka, izvir Črne in soteska Savinje pri Igli. Celotna regija ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Odpravite se lahko na miren ribolov ali adrenalinski rafting z družino in prijatelji. Ob Savinji so tudi številni kotički v senci, kjer si boste lahko oddahnili od visokih temperatur.

Zavijete lahko tudi v Mozirski gaj

Rogla

Lovrenška jezera - Kam na izlet? Enodnevni izlet po SlovenijiZnana kot vsestranska. V zimskem času Rogla vabi smučarje, v poletnem je pa odličen odgovor na vprašanje; Kam na izlet po Soveniji? Rogla obiskovalcu ponuja veliko možnosti in vabi pohodnike, ki lahko prehodijo številne pešpoti različnih dolžin. Če ste razpoloženi, vas na obisk vabijo Lovrenška jezera. Gozdnate poti ponujajo senco, celotna okolica pa veliko doživetij.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja