Pastirska koča Koren – 1673 metrov nad morjem

Pastirska koča Koren je tipično grajena pastirski koča v slovenskih gorah, ki se nahaja na nadmorski višini 1673 metrov. Ob prihodu takoj uzrete simpatične table in verando, ki nudi zavetje. Pastirska koča Koren se nahaja pod istoimenskim, 1999 metrov visokim vrhom Koren.

Pastirska koča Koren

Pastirska koča KorenV smeri pohoda lahko nadaljujete na 1974 m visoko Koštuno ali 1989 metrov visoko Kompotelo. Izhodišče je pod znanim smučiščem Krvavec – 1688 m.

Pastirska koča Koren ohranja svojo prijetnost skozi celo leto. Skrbniki pastirske koče poskrbijo za vsakega obiskovalca. Ta idilična, tradicionalno grajena “bajta” (starinski izraz za pastirsko kočo) ponuja kar nekaj pijače. V hladilniku vas pogosto pričaka sok, voda in v simpatični leseni škatli se lahko okrepčate z bolj konkretnimi, tradicionalnimi domačimi žganji (medica, borovničke, vilijamovka).

Bodite prijazni in v majhni železni skrinjici pustite vsaj 3 €, ker se pijače financirajo iz donacij in prijaznosti pohodnikov. Lahko bi rekli, da na določeni točki pohodniki skrbimo eni za druge in to je prav krasno dejstvo.

Izhodiščna točka

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja