Restavracija Danilo - Gostilna in vinoteka - Najboljše restavracije v Sloveniji

  • PonudbaTradicionalna slovenska kuhinja
Restavracija Danilo - Gostilna in vinoteka - Najboljše restavracije v Sloveniji
  • Delovni časKdaj na kulinarično razvajanje?
PONZaprto
TORZaprto
SRE12:00 - 22:00
ČET12:00 - 22:00
PET12:00 - 22:00
SOB12:00 - 22:00
NEDMed prazniki zaprto12:00 - 16:00

Če so ikone obarvane svetlo sivo, to pomeni, da trenutno ni podatka. Za natančne informacije kontaktirajte restavracijo.

Parkirišče

WiFi

Invalidom prijazno

Vinska karta

Zunanja terasa

Restavracija Danilo – Gostilna & Vinoteka

[Vir: Uradna spletna stran]

Restavracija Danilo – Gostilna in vinoteka se ponaša z dolgoletno tradicijo, ki jo danes več kot uspešno nadaljujeta sestra in brat, Nina in Gašper Čarman, tretja generacija družine. Nina in Gašper sta gostilna prevzela leta 2016 in jo prenovila v modernejšem slogu, a hkrati ohranila dušo stare gostilne. Novi Danilo ohranja tradicijo domače kuhinje osnovane na lokalnih sestavinah, a hkrati obljublja ustvarjalnost in nove okuse.

Zgodba tradicije

Babi Mimi in dedek Danilo Kosmačin sta leta 1961 kupila staro gostilno Pr’Tilh v Retečah pri Škofji Loki, ki je delovala že od leta 1870. Gostilno sta preimenovala “Pri Danilu” in pričela povsem novo zgodbo podkrepljeno z lokalno kulinariko.

Kasneje sta gostilno prevzela hči Vesna z možem Dušanom in jo s svojim delom in pristopom spremenila v eno najboljših slovenskih restavracij.

Restavracija Danilo – Kulinarika

Jedilnik Danila temelji na lokalnih sestavinah in tradicionalnih receptih. Loška mešta, Loška smojka in Loška medla so tradicionalne jedi,  pripravljene s pridihom modernizma. Znane recepte naših babic je kuharska mojstrica Vesna Čarman mojstrsko preoblikovala in nadgradila s svojo vizijo. Danes je naša kuhinja močno povezana z okoljem ter lokalnimi sezonskimi sestavinami.

Fotografije so uporabljene po načelu poštene uporabe. Načelo vestnosti in poštenja (angleško fair use; tudi poštena uporaba) tehta interese lastnika avtorskih pravic v primerjavi z javnim interesom. Načelo uporabljamo pri razširjanju izdelkov, ki bi sicer lahko štelo za kršitve avtorskih pravic.

Vir: Uradna spletna stran

Uradna spletna stran.

Facebook

Instagram

Najboljše restavracije

Oglejte si najboljše restavracije. Z veseljem preberemo vaše mnenje, zato vas vljudno vabimo, da v komentarju napišete svojo izkušnjo v restavraciji. Lahko opišete ambient, kakovost hrane po vaši oceni, prijaznost osebja, cene in prevzamete vlogo ocenjevalca, ki vljudno poda negativno in pozitivno mnenje.

Vljudno vas prosimo, da pri pisanju komentarja poskusite biti zelo profesionalni in uporabite vse ocene, ne zgolj 1 ali 5. Velikokrat se zgodi, da uporabniki v naglici podamo najnižjo ali najvišjo oceno, vmesne ocene pa povsem ignoriramo. V naprej se vam zahvaljujemo za vaše prijazen in strokoven komentar. Z veseljem ga bomo prebrali.

Želimo vam čudovit dan.
Uredništvo portala Kam na izlet? – Caelum Natura.

Mnenja uporabnikov ne odražajo stališča uredništva in lastnika portala Caelum Natura.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja