Slovenski planinski muzej

Slovenski planinski muzej  je posvečen planinstvu in gorništvu v Sloveniji in na strokovni ravni predstavlja zgodovino in družbeni pomen gorskega sveta in gorništva v Sloveniji. Odprli so ga 7. avgusta 2010 v Mojstrani. Datum odprtja je sovpadal s 115. obletnico Aljaževega stolpa (Triglav).

Oglejte si tudi čudovit naravni rezervat Zelenci v Kranjski Gori

Slovenski planinski muzej

Arhitekturno slovenski planinski muzej predstavlja masivno skalo, medtem ko fasada povzema obliko visokogorskega zaklona. Sodobna zunanjost vodi tudi v sodobno notranjost muzeja, ki je enako zanimiva. Muzej se ponaša tudi z najnovejšo avdiovizualno in informacijsko tehnologijo. Za čudovito arhitekturo je zaslužna projektna skupina, ki jo vodi prof. dr. Boris Leskovac.

Pred muzejem je tudi legendarni Bivak II (gorsko zavetišče II), ki so ga leta 1936 nad dolino Vrata, pod Rokavi zgradili člani kluba Skala. Nekaj korakov stran si lahko ogledate tudi olimpijsko športno desko Mojstrane s številnimi imeni.

Bivak II

Bivak II so leta 2015 prestavili pred muzej in predstavlja del planinske dediščine, ki je vedno na ogled. Prijavite se lahko tudi za zelo zanimivo igro, ki vključuje bivak. Za več informacij obiščite uradno spletno stran Slovenskega planinskega muzeja.


Ni komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja