Lepi kraji v Sloveniji. Kam na izlet? Kam na izlet Štajerska, kam na izlet savinjska, kam na izlet dolenjska, kam na izlet z otrokom?

SPLETNO OGLAŠEVANJE – VRSTE OGLAŠEVANJA

5 načinov za oglaševanje na spletni strani Kam na izlet? – Caelum Natura

Spletno oglaševanje - Stranska pasica

Oglaševanje
Stranska vrstica

Stranska pasica je v osnovi dimenzij 300px x 250px (pravokotnik) ali 300px x 300px (kvadrat) vendar zaradi različnih naprav dimenzije lahko nekoliko odstopajo od navedenih.

Za vidnost na različnih napravah se le-te samodejno prilagajajo.

Na mobilnih napravah oglaševanje na spletu poteka enako. Stranske vrstice se na mobilnih napravah samodejno premaknejo pod vsebino in se samodejno prilagodijo vidnemu polju na mobilni napravi.

Spletno oglaševanje - Pop up okno

Oglaševanje
Pojavno okno (Pop-Up)

Pojavno okno je v osnovi dimenzij 600px x 500px (pravokotnik) vendar zaradi različnih naprav dimenzije lahko nekoliko odstopajo od navedenih.

Za vidnost na različnih napravah se le-te samodejno prilagajajo.

Oglaševanje na spletu z uporabo pojavnega oz. pop-up okna poteka enako na vseh napravah. Pojavno okno se samodejno prilagodi vidnemu polju na mobilni napravi.

Spletno oglaševanje - Oglasna pasica v prispevku

Oglaševanje
Oglasna pasica v objavi

Oglasna pasica v objavi je v osnovi dimenzij 880px x 200px (širok pravokotnik) vendar zaradi različnih naprav dimenzije lahko dimenzije odstopajo od navedenih.

Za vidnost na različnih napravah oglasno pasico v objavi prilagodimo tako, da se doseže najboljša vidnost.

Oglaševanje na spletu z uporabo oglasne pasice poteka tako, da grafika uporabnika ob kliku popelje na povezavo po meri. Vse oglasne pasice samodejno prilagajajo vidnemu polju na mobilnih napravah.

Spletno oglaševanje - Sponzorirana objava

Oglaševanje
Prispevek

Oglasni prispevek je prispevek, ki se objavi v kategorijah, ki so na voljo. Cena se določi glede na število kategorij, v katerih je prispevek viden.

Oglaševanje na spletu z uporabo sponzoriranih objav oz. oglasnega prispevka ponuja bistveno več vsebine, saj v prispevku lahko objavite več fotografij, video, zemljevid itd., pri čemer vam seveda tehnično pomagamo.

Prispevek je viden na različnih napravah in vsebine se samodejno prilagajajo vidnemu polju.

OGLAŠEVANJE NA SPLETU

Pri izdelavi oglasnih vsebin je treba upoštevati določene smernice za doseganje najboljše vidnosti, zato vam pri oblikovanju tudi pomagamo.

Kaj je spletno oglaševanje?

Oglaševanje na spletu je aktivnost, ki ima precej preprost osnovni cilj; obveščati obiskovalce spletnih strani o izdelkih in/ali storitvah. Oglaševanje na spletu je ena od najpomembnejših tržnokomunikacijskih dejavnosti. Oblik oglaševanja je zelo veliko in sodoben čas prinaša čedalje bolj inovativne oblike. Spletno oglaševanje je prava pot.

 

Oglaševanje je vsaka plačana oblika tržnega komuniciranja. 

 

  • Obveščati potencialne stranke o novih izdelkih in storitvah
  • Obveščanje potencialnih strank o izboljšavah in spremembah
  • Ustvarjati pozitiven odnos s strankami. To velja tako za obstoječe stranke kot seveda nove stranke.
  • Povečanje prodaje
  • Usmerjanje kupcev, da bodo lažje izbrali tisto, kar potrebujejo, saj pestra ponudba velikokrat vodi v neodločenost

Oglaševanje na spletni strani Kam na izlet? – Caelum Natura

Na spletni strani Kam na izlet? – Caelum Natura, lahko oglašujete na več načinov.

spletno oglaševanje - oglaševanje na spletu - Sponzorirana objava1. Sponzorirana objava “Moj splet”

 

Oglaševanje na spletu v obliki promocijske objave v rubriki po vaši želji. Odlična oblika oglaševanja, ki glede na izbrano rubriko sovpada z vašo ponudbo. Celoten, izjemno bogat prispevek lahko vključimo v vse rubrike (hribi, gore, zanimivosti itd.), lahko pa zgolj v eno rubriko po vaši želji. Sponzorirana objava lahko vsebuje izjemno veliko vsebin; lahko objavite video, lokacijo na zemljevidu, kontaktne podatke, povezavo na svoje spletne strani, 20 fotografij. Sponzorirana objava na portalu Kam na izlet? – Caelum Natura predstavlja pravo mini spletno stran. Tako po videu, kot po strukturi. 

spletno oglaševanje - oglaševanje na spletu - Oglasna pasica v prispevku2. Oglasna pasica v že objavljenih vsebinah

 

Pasico oz. banner za že objavljene vsebine lahko izdelate sami ali vam ga pomagamo oblikovati mi. Objavi se lahko kot del druge (izključno nesponzorirane) objave. Tako lahko npr. določite, da se vaš oglas pojavi v objavi Nanos, ker ponujate storitev v okolici Nanosa. Pri pošiljanju povpraševanja navedite v kateri objavi želite prikazati oglasno pasico.

spletno oglaševanje - oglaševanje na spletu - Pojavno okno Popup3. Pojavno okno ali tako-imenovani PopUp

 

Pojavno okno oz. pop-up je okno, ki se uporabniku pojavi med ogledom vsebin na spletnih straneh. Na voljo je več tehničnih različic, kot je npr. drseče okno, ki se prikaže tako, da se pojavi iz leve ali desne strani zaslona. Pojavno okno je lahko prikazano med branjem izbrane objave, po celotni strani, po določenem času, glede na % ogleda spletne strani itd. Pri povpraševanju navedite ali želite pojavno okno na vseh straneh, zgolj na prvi strani (domov), na točno določeni strani itd. Prejeli boste prilagojeno ponudbo, saj se cena oglaševanje razlikuje glede na specifikacije.

Spletno oglaševanje - Oglaševanje na spletu - Stranska pasica4. Grafika v stranski vrstici oz. mobilno pod vsebino

 

Spletno oglaševanje v stranski vrstici poteka tako, da se vaša grafika umesti v stransko polje. Na mobilnih napravah se stranska vrstica prikazuje pod vsebino. Predvidena velikost oglasa je 300px x 300px. Upoštevajmo, da se vsebine prilagajajo vidnemu polju na različnih napravah, zato se velikosti lahko nekoliko razlikujejo glede na napravo. Oglaševanje na spletni strani v obliki oglasne pasice v stranski vrstici oz. tako-imenovanega “sidebar bannerja”, je ena od najpogostejših oblik oglaševanja na spletnih straneh.

Spletno oglaševanje - XXL paket. Zakup vse oblik oglaševanja.

5. XXL spletno oglaševanje – Zakup vseh oblik spletnega oglaševanja

 

Oglaševanje na spletni strani je možno tudi v obliki zakupa vseh oglasnih možnosti na portalu Kam na izlet? – Caelum Natura. Tako se doseže največji učinek. Paket spletnega oglaševanja vključuje 1x oglas v stranski vrstici, 1x pojavno okno, 1x oglasno pasico v izbrani objavi (ali vseh) in 1x oglasni prispevek. 

POVSEM PREPROSTO

SPLETNO OGLAŠEVANJE

Prvi stik

Pošljite povpraševanje na e-mail. Predstavite se nam in predstavite svoje želje glede oglaševanja. Oglaševanje na spletu je enostavno in hitro.

Ideje

Pogovorimo se o načinu spletnega oglaševanja, pripravimo smernice za osnutke, grafično podobo in vsebino.

Izvedba

Sprejete dogovore in smernice skupaj udejanjimo v obliki privlačnih in uporabnikom zanimivih oglasnih vsebin.

SPLETNO OGLAŠEVANJE – PREMIŠLJENO IN KORISTNO!

Spletno oglaševanje največkrat poteka preko velikih oglaševalskih sistemov, kot so oglaševanje na GoogleAds ali oglaševanje na Facebook ads, a vendar, oglaševanje na spletu je mnogo več! Izjemno uporabno je tudi spletno oglaševanje na vsebinsko vašim storitvam ali izdelkom sorodnih spletnih straneh.

SPLETNO OGLAŠEVANJE

Oglaševanje na spletu

01.

Kako poteka?

Oglaševanje na spletu poteka v nekaj korakih. Začne se s povpraševanjem, nadaljuje z izbiro oglasnega prostora, naslednji korak pa je oblikovanje oz. priprava vsebin.

02.

Brez skrbi
Za oglaševanje na spletu, vsaj, ko se zadeva portala Kam na izlet? – Caelum Natura,  ne boste prepuščeni sami sebi. Pri izvedbi oglasnih vsebin vam oblikovno in vsebinsko pomagamo ter tako skupaj zagotovimo, da bo vsebina zanimiva in predvsem za obiskovalce spletnega mesta uporabna. Nihče si ne želi neuporabnih in vsiljivih oglasov. Z mislijo na dobro oglaševanje skupaj pripravimo vse potrebno.

03.

Spletno oglaševanje je prava pot!
Oglaševanje na spletu je hitro in enostavno. Pomembno je, da so oglasi uporabni, saj spletno oglaševanje lahko obiskovalce tudi odvrne.

Če oglas ni prepričljiv, takrat ga obiskovalci lahko enostavno prezrejo, če je zanimiv in premišljeno zastavljen, takrat si pa zagotovo vzamejo čas za ogled.

Naš cilj je ustvarjati dobre, za vas in obiskovalce spletnih strani dobre oglase.