Zasebnost na spletnih straneh je povezana s piškotki. Piškotki so zelo majhne datoteke, ki jih naprava prenese ob obisku spletne strani. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, zato uporabniki lahko proces omejimo ali v celoti onemogočimo.

Zakaj so piškotki potrebni in kdo jih uporablja?

Piškotki so izjemnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med uporabnikom in spletno stranjo se izvaja s pomočjo piškotkov, posledično so pa mnoga opravila hitrejša in enostavnejša. S pomočjo piškotkov lahko brskalnik shranjuje pomembne podatke.

Piškoti so tisti, ki omogočajo samodejno izpolnitev uporabniškega imena in gesla ob obisku najljubših in zaupanja vrednih strani.

Obvezni piškotki so nujni tudi zato, da brskalnik lahko shrani nastavitve.

Piškotke uporablja večina svetovnih spletnih strani. Razlogov za uporabo piškotkov je izjemno veliko. Primeroma, piškotki so tisti, ki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, lastnikom spletnih strani omogočajo sledenje obiskom strani itd. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila vsebin, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 • Omogočajo skupno rabo z družabnimi omrežji, kot je Facebook
 • Omogočajo skrbniku vpogled v google analytics, ogled števila obiskovalcev in kaj jim je všeč
 • Omogočajo brezplačno vsebino (zahvaljujoč oglaševanju)
 • Izboljšajo hitrost in varnost spletnega mesta
 • Poskrbijo, da skrbnik razume, kaj in kdaj vi (uporabniki) želite videti, kar vodi do boljše vsebine in na splošno bolj učinkovitega spletnega mesta.

Caelum Natura ne uporablja piškotkov, ki:

 • Zberajo osebne podatke (ne brez vašega soglasja)
 • Zberajo kakršne koli občutljive podatke (ne brez vašega soglasja)
 • Delijo osebne podatke s tretjimi osebami

Več o piškotkih

Funkcijski piškotki

Osnovni piškotki za delovanje spletne strani, ki so sistemskega značaja in jih ni možno onemogočiti. Npr. piškotki, ki si zapomnijo vaše nastavitve piškotkov na spletni strani. Uporabljajo jih vse svetovne spletne strani.

Piškotki družabnih omrežij

Caelum Natura jih uporablja tako, da lahko uporabite značilno povezavo med spletnim mestom in družabnim omrežjem, kot je na primer deljenje vsebine z gumbom ipd. Piškotke nastavi:

 • Twitter
 • Facebook

Nastavitve zasebnost so v tem primeru odvisne od nastavitev zasebnosti, ki ste jih izbrali v teh omrežjih.

Statistika

Caelum Natura uporablja piškotke za zbiranje statistik, na primer koliko ljudi je obiskalo spletno mesto, kakšno tehnologijo uporabljajo obiskovalci (npr. Windows, Android, Mac), kaj so kliknili itd.

Piškotki za oglaševanje

Piškotki se uporabljajo pri spletnem oglaševanju. Niti lastnik Caelum Natura, niti oglaševalci ali oglaševalski partnerji ne morejo videti ali zbirati osebnih podatkov iz teh piškotkov.

 • Google AdSense

Izjava o zasebnosti

Izjava o zasebnosti opisuje, kako spletno mesto uporablja informacije in piškotke. Podrobna razlaga piškotkov, ki se uporabljajo, in kakšna je njihova funkcija.

Zbrani podatki

Ko uporabljate kontaktni obrazec ali kupujete pri Caelum Natura, vas prosimo le za tiste podatke, ki so nujno potrebni. Na primer: ime in priimek, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov itd. Iste informacije so potrebne za ustvarjanje računa. Caelum Natura uporablja sejne piškotke za opazovanje navigacije uporabnikov po celotnem spletnem mestu, da bi razumeli, kako se stran uporablja.

Tretje osebe

Caelum Natura ne daje v najem, ne prodaja in ne izmenjuje osebnih podatkov tretjim osebam/podjetjem. Edine informacije, ki jih posredujemo drugim organizacijam, so tiste, ki pomagajo izpolniti vaše naročilo, na primer obdelava podatkov za preverjanje veljavnosti kreditne kartice. Tretje osebe niso pooblaščene za uporabo vaših podatkov iz kakršnega koli drugega razloga kot za izvajanje pogodbeno dodeljenih funkcij. Razkrivanje osebnih podatkov je upravičeno zgolj v primeru odredbe sodišča.

Kako bodo uporabljeni moji podatki?

Informacije, zbrane na spletnem mestu https://www.caelum-natura.com, se lahko uporabijo na naslednje načine:

 • Za odgovarjajte na vprašanja uporabnikov
 • Prilagoditev nakupovalne izkušnje
 • Ustvarjanje uporabniškega račun na https://www.caelum-natura.com
 • Potrditev in spremljanje naročila
 • Razporeditev dobave blaga, ki ga kupite preko spleta
 • Za obdelavo plačil s kreditno kartico
 • Zagotovitev promocijske komunikacije, ko se odločite za prejemanje
 • Ponudbo želenih izdelkov
 • Izboljšanje uporabnosti spletnih strani

Ne delite svojega uporabniškega imena ali gesla z nikomer.

Promocijska komunikacija

Osebni podatki, ki jih navedete, bodo dodani v bazo strank. V primeru, da ste se za to odločili, lahko prejmete promocijsko e-pošto o objavah, izdajah itd.

Varnost podatkov

Naš gostitelj domene ščiti baze podatkov z različnimi fizičnimi, tehničnimi in postopkovnimi ukrepi, ki nepooblaščenim osebam omejujejo dostop do vaših podatkov. Caelum Natura upošteva vse ustrezne smernice za spoštovanje standardov poslovne etike in politike zaupnosti. Spletno mesto uporablja tehnologijo SSL (Secure Sockets Layer), zato se URL začne s HTTPS. SSL je elektronski standard za varovanje informacij. SSL tehnologija je razvita tako, da šifrira spletne informacije in nepooblaščenim strankam preprečuje ogled in / ali nalaganje zaščitenih informacij.

Povezava na zunanje spletne strani in iz njih

Spletna stran Caelum Natura včasih ponuja povezave do drugih spletnih strani. Če izrecno ne rečemo drugače, povezava do drugega spletnega mesta ne pomeni, da je spletno mesto Caelum Natura in/ali lastnik/skrbnik odgovoren za kakršno koli vsebino, niti ne podpiramo vsebine ali pravilnik o zasebnosti zunanjih spletnih mest. Ko na enem od teh spletnih mest posredujete informacije, je potrebno razumeti, da sprejemate njihovo politiko zasebnosti, zato je pomembno, da pred predložitvijo kakršnih koli informacij preberete pravilnik spletnega mesta.

Nakup ali vzpostavitev stika s Caelum Natura preko zunanjih povezav

V primeru, da kupujete pri https://www.caelum-natura.com z zunanjo povezavo ali iskalnikom, bodite pozorni, da imata tako caelum-natura.com, kot to zunanje spletno mesto ali iskalnik dostop do delov vaših podatkov. Zunanje strani in/ali iskalniki ne zahtevajo skladnosti z našo politiko zasebnosti.

Spremembe politike zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti je bil objavljen na caelum-natura.com 7. decembra 2019. Lastnik Caelum Natura si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni izjavo in politiko zasebnosti, vendar vedno v skladu z veljavno zakonodajo.

Imate vprašanje?

Če imate kakršnakoli vprašanja ali pripombe glede pravilnika o zasebnosti pošljite vprašanje preko e-pošti na naslov info[at]caelum-natura.com.

Piškotki in najbolj znani brskalniki (povezave)

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari